Ένα από τα πιο συνηθισμένα (και παρεξηγημένα) στοιχεία μιας ιστοσελίδας και φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι τα inodes. Εάν τρέχετε το δικό σας δικτυακό τόπο ή χειρίζεστε τη συντήρηση σε οποιοδήποτε επίπεδο, θα ασχοληθείτε με inodes σε κάποιο σημείο. Είτε πρόκειται για συντήρηση ρουτίνας είτε για απόπειρα επιδιόρθωσης σφάλματος, το να γνωρίζεις τι είναι ένα inode και πώς επηρεάζει την εγκατάσταση του WordPress σου, είναι επιτακτική ανάγκη για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία σας.

Τι είναι το Inode;

Με μια πολύ γενική έννοια, ένα inode είναι ένα μόνο αρχείο μέσα στο σύστημα αρχείων σας. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτή η πληροφορία είναι αρκετή για να ασχοληθούν σχεδόν με τα πάντα που θα συναντήσουν.

Πιο τεχνικά, όμως, ένα inode είναι όπου τα metadata των αρχείων που αποθηκεύονται σε συστήματα UNIX (οι διακομιστές Linux και οι υπολογιστές της Apple βασίζονται στο UNIX). Inodes είναι οι καταχωρήσεις πίνακα που συνδέονται με καταλόγους και τα αρχεία Inodes περιέχουν όλα τα είδη πληροφοριών:

“Αυτά τα metadata περιλαμβάνουν (1) το μέγεθος του αρχείου (σε bytes) και τη φυσική του θέση (δηλ. Τις διευθύνσεις των αποθηκευτικών χώρων που περιέχουν τα δεδομένα του αρχείου σε έναν σκληρό δίσκο), (2) ) τα δικαιώματα πρόσβασης του αρχείου (δηλαδή ποιοι χρήστες έχουν την άδεια να διαβάζουν, να γράφουν ή / και να εκτελούν το αρχείο), (4) timestamps που δηλώνουν πότε δημιουργήθηκε το inode, τροποποιήθηκαν τελευταία και τελευταία πρόσβαση και (5) οι σκληροί σύνδεσμοι δείχνουν στα inodes.

Επειδή οι περισσότεροι web servers είναι βασισμένοι στο Linux, η διαχείριση inode θα είναι σημαντική. Μπορείτε να τους σκεφτείτε σαν να είναι σύνδεσμοι προς τον ιστότοπό σας. Μπορείτε να έχετε πολλούς συνδέσμους που δείχνουν στην ίδια σελίδα του ιστότοπού σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά αντίγραφα αυτής της σελίδας. Το ίδιο ισχύει και για τα αρχεία και τα inodes.

Ενώ τεχνικά, δεν υπάρχει σχέση 1: 1, θα βρείτε πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχει μόνο 1 αρχείο συνδεδεμένο με 1 inode. Οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να εργαστούν κάτω από την ιδέα που είναι 1 αρχείο συνδεδεμένο με 1 inode..

Το πρόβλημα με τα Inodes

Εξαντλούνται. Είναι πεπερασμένα. Και πιθανότατα δεν παρακολουθείτε τη χρήση inode σας.

Όχι πολύ καιρό πριν, έλαβα από το Site “Προειδοποίηση: Ο λογαριασμός YourSite.com έφτασε το 80% του επιτρεπόμενου ποσοστού εισόδου” από το Siteground. Δεν είχα κάνει τίποτα από τα συνηθισμένα, αλλά με κάποιο τρόπο, τα inodes μου πολλαπλασιάστηκαν . Θα υποθέσω ότι εάν τρέχετε πολλές εγκαταστάσεις του WordPress στο λογαριασμό σας φιλοξενίας, έχετε πάρει (ή θα πάρετε) ένα παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

How to Loser Inode Usage

Τώρα, στο e-mail, το λέει ξεκάθαρα: Για να μειώσετε τον αριθμό των inodes, θα πρέπει να μειώσετε τον αριθμό των αρχείων και των φακέλων στο λογαριασμό σας μέσω του cPanel – File Manager ή του προτιμώμενου FTP client σας . Και στην ουσία, αυτό είναι μόνο που πρέπει να κάνετε. Αλλά είναι λίγο πιο περίπλοκο από αυτό γιατί αν είχατε το webhost σας για κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως έχετε ένα αρκετά μεγάλο αριθμό αρχείων και φακέλων.

Για να ελέγξετε τη χρήση των inodes, θα θέλετε να συνδεθείτε στο cPanel και να αναζητήσετε το πλαίσιο Στατιστικά . Στις περισσότερες εκδόσεις του cPanel, θα βρίσκεται κάπου στα αριστερά της σελίδας. Θα δείτε κυρίως το Χώρος χρήσης δίσκου σε MB και GB, καθώς και τον αριθμό των inodes που επιτρέπονται και τον αριθμό των inodes που χρησιμοποιείτε εκείνη τη στιγμή.

How to Loser Inode Usage

Ευτυχώς, όπως και τα περισσότερα πράγματα σχετικά με το WordPress, το CMS είναι συγκεντρωμένο με τρόπο που κάνει τη διαχείριση των inodes σας σχετικά απλή.

Γιατί τα Inodes έχουν σημασία για τους χρήστες του WordPress

Πολλοί από σας ίσως δεν έχετε ποτέ εργαστεί με τα inodes. Στις καθημερινές εργασίες σας, δεν θα τα παρατηρήσετε καθόλου. Εφόσον όλα πάνε καλά με τον ιστότοπο σας, τίποτα δεν θα σας κάνει να δείτε ακόμη και τη λέξη. Όταν κάτι πάει στραβά θα αρχίσετε να βλέπετε λάθη στον πίνακα εργαλείων του WordPress ή κάπου αλλού.

Σε γενικές γραμμές, κάθε πάροχος φιλοξενίας εκεί έξω που χρησιμοποιεί το cPanel (ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος από αυτούς, εκτός αν πρόκειται για διαχειριζόμενη φιλοξενία) σας έχει διαθέσει ένα ορισμένο αριθμό inodes με βάση το πακέτο σας. Ο κανόνας είναι γενικά όσο πληρώνετε περισσότερο, τόσο περισσότερα inodes έχετε.

Λάβετε υπόψη ότι τα inodes είναι εντελώς ξεχωριστό κομμάτι από τον αποθηκευτικό χώρο που διαθέτετε. Οι δυο μπορεί να είναι 1: 1-ish σε όγκο, αλλά γενικά θα εξαντληθούν οι inodes προτού να εξαντληθεί ο χώρος αποθήκευσης επειδή οι inodes είναι πολύ μικρότερες από πλευράς bits και bytes από τα περισσότερα αρχεία σας (επειδή είναι μόνο μέρος του ίδιου του αρχείου).
Τούτου λεχθέντος, οι χρήστες WordPress συχνά βρίσκουν τον εαυτό τους να αγωνίζονται σε ορισμένα θέματα με σχέση τα inodes.

Πώς οι χρήστες του WordPress δημιουργούν Inodes

Ενώ κάθε CMS έχει τους δικούς του μοναδικούς τρόπους να διαχειρίζεται τα inodes,το WordPress έχει κάποια που απευθύνονται ειδικά για το σύστημα του. Πρώτα εικόνες, plugins και θέματα. Ας μάθουμε γιατί και τι μπορούμε να κάνουμε γι ‘αυτό.

Εικόνες

Οι εικόνες στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας πιθανόν να χρειάζονται πολλά από inodes σας. Ακόμα κι αν δεν έχετε χιλιάδες και χιλιάδες από αυτές. Οι περισσότεροι από εσάς ανεβάζετε εικόνες στον ιστότοπό σας. Και θεωρητικά, 1 εικόνα ισούται με 1 inode. Αλλά δεν λειτουργούν τα πράγματα έτσι. Ανάλογα με το template σας και την συμπίεση της 1 εικόνα μπορεί να πάρει περίπου δώδεκα inodes. Πως? Διατηρώντας αποθέματα πολλαπλών μεγεθών αποθηκευμένα.

How to Loser Inode Usage

Αν ελέγξετε τις λεπτομέρειες οποιασδήποτε εικόνας στη βιβλιοθήκη σας και δείτε ένα μέγεθος αρχείου, τότε είναι ένα inode. Σκεφτείτε για αυτό για κάθε εικόνα στη βιβλιοθήκη πολυμέσων σας. Για αυτό το συγκεκριμένο ιστότοπο, έχω 562 στοιχεία στη βιβλιοθήκη πολυμέσων. Υποθέτοντας (πιθανώς λανθασμένα) ότι έχουν έκαστη 11 εκδόσεις, δηλαδή 6.000 + inodes. Κυριολεκτικά έντεκα φορές παραπάνω από ότι έπρεπε να είναι.

Και αυτό είναι για ένα site. Εάν λάβετε υπόψη τον αριθμό των sites σε οποιοδήποτε γενικό σχέδιο φιλοξενίας, ο αριθμός αυτός μπορεί πραγματικά να ανέβει πολύ. Από μόνος μου, έχω μια δωδεκάδα εγκαταστάσεων του WordPress να τρέχουνε. Πάνω από τα αρχεία Core από κάθε εγκατάσταση, οι βιβλιοθήκες πολυμέσων από όλους τους χρήστες αυξάνουν τη χρήση inode.

How to Loser Inode Usage

Plugins και Θέματα

Έχετε μερικούς λόγους που τα plugins και τα templates απορροφούν τόσα inodes. Το πρώτο είναι απλά ότι πολλοί άνθρωποι δεν διαγράφουν απενεργοποιημένα plugins.

How to Loser Inode Usage

Και μέσα σε κάθε έναν από αυτούς τους φακέλους plugin, δεκάδες και δεκάδες αρχεία απορροφούν inodes. Ορισμένα πρόσθετα είναι προφανώς ελαφρύτερα από άλλα, αλλά όλα αυτά προστίθενται μαζικά στην εγκατάσταση σας. Έτσι, θυμηθείτε ότι γενικά η καλύτερη πρακτική να διαγράφετε τυχόν πρόσθετα που δεν χρησιμοποιείτε.

Τα θέματα λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρετε πόσες θεματικές ενότητες έχετε εγκαταστήσει στην ιστοσελίδα σας WordPress αν το έχετε για ένα αξιοπρεπή χρονικό διάστημα. Ακόμα κι αν αυτά τα θέματα είναι απλά τα προεπιλεγμένα θέματα WordPress, έχετε πολλά inodes που χρησιμοποιούνται. Εάν δεν χρησιμοποιείτε ένα θέμα, διαγράψτε το . Αν έχετε κάνει προσαρμογές μέσω ενός child-theme, ωστόσο, είναι γενικά εντάξει να το κρατήσετε εκεί (ή να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας), αφού δεν μπορείτε να το επανεγκαταστήσετε τόσο εύκολα όσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γονικό θέμα.

How to Loser Inode Usage

Caching Plugins and Backup Utilities

Comet Cache. WPRocket. Updraft. iThemes. WordFence. WP Super Cache. W3 Total Cache. Sucuri.

Όλα αυτά (και περισσότερα) καταλαμβάνουν inodes. Ως επί το πλείστον, αυτό είναι εντάξει. Είναι εκπληκτικά plugins που διευκολύνουν τη ζωή σας και βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών σας στον ιστότοπό σας. Αλλά αφήνεται ανεξέλεγκτη, ωστόσο, τα αρχεία προσωρινής μνήμης και τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας και οι αναφορές ασφαλείας μπορούν να δημιουργηθούν.

Σιγουρευτείτε ότι καθαρίζετε την προσωρινή μνήμη του ιστότοπού σας συχνά. Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να βρείτε ένα κουμπί Cache Cache ή Διαγραφή προσωρινής μνήμης στη γραμμή εργαλείων διαχειριστή.

How to Loser Inode Usage

Επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας από plugins όπως το UpdraftPlus μπορούν να πιάνουν πολύτιμο χώρο. Έτσι, ελέγξτε για να δείτε τι έχετε αποθηκεύσει στον τοπικό σας διακομιστή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσα από τον πίνακα διαχείρισης του WP για τα περισσότερα βοηθητικά προγράμματα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ή μπορείτε να ελέγξετε μέσω FTP.

How to Loser Inode Usage

Τα αντίγραφα ασφαλείας πιάνουν inodes και χώρο αποθήκευσης στο διακομιστή σας, είναι επίσης ευάλωτα σε χάκερ που μπορεί να μπει στην εγκατάσταση σας. Έτσι, η διατήρησή τους σε έναν απομακρυσμένο προορισμό (Dropbox ή Google Drive, για παράδειγμα) θα είναι η καλύτερη ιδέα.

Πώς να φτιάξετε σφάλματα των Inodes

Και παρόλο που το WordPress έχει ειδικά προβλήματα με τα inodes, υπάρχουν ορισμένα που είναι κοινά σε ολόκληρο τον ιστό. Είτε είστε σε Drupal, Joomla, WordPress, ίσως χρειαστεί να τα διορθώσετε κάποια στιγμή.

 • Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα σταλούν, είτε μέσω ενός παραδοσιακού πελάτη, είτε μέσω autoresponders, είτε από φόρμες στο ίδιο το site
   

 • Δεν είναι δυνατή η λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
   

 • Οι μεταφορτώσεις αποτυγχάνουν
   

 • Οι αναρτήσεις και οι σελίδες δεν θα ενημερώνονται ή ακόμη και δεν θα δημιουργούνται
   

 • Οι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο
   

 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η μετάβαση από έναν κεντρικό υπολογιστή σε άλλο ενδέχεται να αποκλειστεί

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ποιος μπορεί να είναι ο ένοχος?Ο διακομιστής πλησιάζει στο ανώτερο όριο σε inodes. Ή ότι έχετε ξεπεράσει το όριο. Θυμηθείτε, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε μόνο ένα μέρος της χωρητικότητας αποθήκευσης, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα inodes σας.

Κάθε φορά που αποστέλλεται ή λαμβάνεται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημιουργείται ένα αρχείο. Αν δεν υπάρχουν inodes, δεν μπορεί να γίνει αρχείο. Εάν τα inodes σας είναι γεμάτα, οι μεταφορτώσεις θα αποτύχουν επειδή δεν υπάρχει πουθενά χώρος να αποθηκευτούν τα δεδομένα. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί ότι οι θέσεις και οι σελίδες στο WordPress ή σε άλλες πλατφόρμες CMS δεν μπορούν να δημιουργήσουν τα απαραίτητα αρχεία χωρίς σημείο. Ακόμη και όταν οι χρήστες επισκέπτονται τη σελίδα, παράγονται αρχεία – cookies, tokens, αποθηκευμένα αρχεία. Εάν δεν υπάρχουν inodes, δεν αποθηκεύονται.

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αφαιρέσετε τα αρχεία και να ελευθερώσετε λίγο χώρο για να διορθώσετε αυτά τα κοινά inode σφάλματα.

Διαγραφή παλιών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Βλέπετε, κάθε φορά που αποστέλλεται ή λαμβάνεται ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δημιουργείτε ένα αρχείο στον διακομιστή σας (υποθέτοντας ότι δεν χρησιμοποιείτε υπηρεσία εξωτερικού ταχυδρομείου). Αυτό σημαίνει ότι όλο το ταχυδρομείο σας καταλαμβάνει inodes. Εάν αρχειοθετήσετε ή απλά κρατάτε τα μηνύματά σας στα εισερχόμενά σας, αυτά βρίσκονται στο διακομιστή σας. Έτσι είναι καιρός να τα διαγράψετε. Μπορείτε να το κάνετε μέσω του FTP ή μέσω του Διαχειριστή αρχείων του cPanel.

How to Loser Inode Usage

Απλώς πηγαίνετε στον ριζικό κατάλογο του ιστοτόπου σας και βρείτε το φάκελο Mail . Κάτω από αυτό θα έχει καταλόγους για κάθε τομέα για τον οποίο έχετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και κάτω από κάθε ένα από αυτά θα είναι οποιοδήποτε από τα ψευδώνυμα που έχετε ορίσει. Ο καθένας από αυτούς τους φακέλους είναι σημαντικός και μπορεί να είναι γεμάτος αρχεία κλοπής inode. Θα ασχολείσαι πρωτίστως με τους καταλόγους cur και new . Μερικές φορές Junk.

How to Loser Inode Usage

Μόλις διέγραψα τα νέα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτήν τη μία διεύθυνση, πήγα από 218316 inodes που χρησιμοποιήθηκαν σε 218218 . Θα πρέπει να έχετε ακόμα μεγαλύτερο κέρδος επειδή αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιήθηκε πολύ σπάνια. Απλά θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν τα διαγράψετε . Δεν μπορείτε να τα επαναφέρετε με άλλο τρόπο.

Διαγράψτε τους Προσωρινούς φακέλους σας

Τα προσωρινά αρχεία είναι πολύ μεγάλα. Εάν ξέρετε πού να τα βρείτε, μπορείτε να βεβαιωθείτε τι δουλειά κάνουν, αλλά δεν παίρνουν πάρα πολλούς πόρους. Κάθε φορά που βλέπετε έναν κατάλογο tmp , εκεί αποθηκεύονται αυτά τα προσωρινά αρχεία. Σημειώσεις συνόδου, αρχεία προσωρινής μνήμης, αρχεία καταγραφής κυκλοφορίας, όλα αυτά είναι χρήσιμα εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό αργότερα.

Εκτός εάν έχετε δημιουργήσει μια εργασία αυτοματοποίησης ή CRON για να εκκαθαρίσετε προσωρινά αρχεία, ίσως χρειαστεί να τα καθαρίζετε συχνά. Κυρίως αυτά θα βρίσκονται στον ριζικό κατάλογο σας κάτω από το tmp .

Ως γενικός κανόνας, μπορείτε να διαγράψετε αρχεία καταγραφής, αρχεία προσωρινής αποθήκευσης ή αρχεία περιόδου σύνδεσης. Ως επί το πλείστον, θα τα δεις ξεκάθαρα. Συνήθως το όνομα του αρχείου θα περιέχει sess ή cache ή log , καθιστώντας την εργασία σας πολύ εύκολη.

How to Loser Inode Usage

Τα περισσότερα από τα αρχεία που διαγράφετε θα είναι αρχεία καταγραφής διακομιστών και αρχεία καταγραφής κίνησης. Εφ ‘όσον έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας αυτών των αρχείων, περάστε από τουςtmp φακέλους και διαγράψτε ότι χρειάζετε. Σε αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα, ξεκαθαρίζω webalizer, webalizerftp, horde, awstats, και analog directories. Λάβετε υπόψη ότι η κατάργηση αυτών των αρχείων θα εξαλείψει τα στατιστικά στοιχεία και τα αρχεία καταγραφής διακομιστών, οπότε, εάν είναι απαραίτητο, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας.

Μπορείτε να ελέγξετε τις ημερομηνίες και σε αυτούς τους φακέλους. Ανάλογα με τον ιστότοπό σας, ενδέχεται να μην χρειάζεστε αρχεία καταγραφής του 2011.

How to Loser Inode Usage

Επιπλέον, θα βρείτε μια χούφτα αρχεία στο κύριο φάκελο tmp . Μπορεί να είναι ένας συνδυασμός αρχείων συνεδριών, αρχείων καταγραφής και άλλων αρχείων για τα οποία δεν είστε σίγουροι. Όπως ακριβώς τα πάντα με τους υπολογιστές και την ανάπτυξη ιστού, αν δεν ξέρετε τι είναι, αφήστε τα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να μην διαγράψετε αρχεία που έχουν επέκταση .sock . Και σε μικρότερο βαθμό, .lock .

How to Loser Inode Usage

Διαγράψτε τα αρχεία καταγραφής

Παρόμοια με το φάκελο tmp , ο φάκελος αρχεία καταγραφής είναι ένας ριζικός κατάλογος που περιέχει αρχείο κατά την αρχειοθέτηση των αρχείων καταγραφής του διακομιστή σας. Ο διακομιστής σας αρχίζει να διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής για κάθε τομέα για κάθε μήνα που τον έχετε ενεργήσει στον κεντρικό σας υπολογιστή. Αυτό μπορεί να είναι μια παρτίδα των ημερολογίων. Κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας τους επειδή είναι σημαντικό και διαγράψτε τα.

How to Loser Inode Usage

Διαγραφή περιττών εγκαταστάσεων ιστότοπου

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους δεν θέλετε να έχετε περιττές εγκαταστάσεις που να καταλαμβάνουν τα inodes σας. Το πρώτο είναι, ότι σπαταλάτε inodes σε κάτι που δεν χρησιμοποιείτε. Το δεύτερο είναι ότι οι ξεχασμένες ιστοσελίδες είναι ευάλωτες σε μεγάλες απειλές για την ασφάλεια και είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τους χάκερς να μπουν στους κοινόχρηστους διακομιστές μέσω brute force attacks.

Θυμάστε πώς είπα νωρίτερα ότι υπήρχαν 12 εγκαταστάσεις του WP στο προσωπικό μου σχέδιο φιλοξενίας; Λοιπόν, 8 από αυτά τα 12 είναι εντελώς (ή τουλάχιστον ως επί το πλείστον) άχρηστα. Από αυτά, τα 6 μπορούν να διαγραφούν χωρίς να ανησυχούν και 2 είναι placeholders.

How to Loser Inode Usage

Υπάρχουν πάνω από 5.000 αρχεία σε κάθε εγκατάσταση WordPress – η οποία είναι τουλάχιστον 5.000 inodes – και αν κάνατε κάτι για να την προσαρμόσετε ή να προσθέσετε πρόσθετα ή θέματα … καλά, εσείς και εγώ θα πρέπει ίσως να ρίξουμε μια ματιά σε αυτά που έχουμε στους servers μας.

Συνοψίζοντας

Το να ξεμίνετε από inodes στον server σας είναι ενοχλητικό. Ακόμα κι αν έχετε προειδοποιηθεί πολύ πριν φτάσετε το όριο, θα πρέπει ακόμα να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να καθαρίσετε τα δεδομένα από τον διακομιστή σας. Ωστόσο, εάν διαβάσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές, θα πρέπει να είστε σε θέση να μειώσετε εύκολα τη χρήση inodes κατά τουλάχιστον 20%.

Είτε είστε στο WordPress είτε σε κάποιο άλλο CMS, η χρήση inodes σαν πρόβλημα είναι κάτι που μπορεί να μην εμφανιστεί πολύ συχνά, αλλά όταν το κάνει, θα είστε πολύ ευτυχείς που είστε έτοιμοι για αυτό.

Pin It on Pinterest